Objavljeno 09.04.2014.

Ukusna čokoladno - jabučna fantazija

Super spoj čokolade i jabuka koje nisu vidljive u kolaču, ali se osjete. Kolač koji nije zahtjevan, a toliko je ukusan. Neće se pokajati odlučite li ga se napraviti.


Biskvit
5 jaja  
5 žlica šećera  
2 dcl ulja  
250 g brašna  
30 g kakaa  
1 prašak za pecivo  
1 vanilin šećer  
malo ruma

Krema
3-4 jabuke  
150 g šećera  
1 dcl vode  
3 žlice ruma 
200 g maslaca   
100 g čokolade

Glazura
100 g čokolade  
50 g maslaca 
2 žlice ulja

Priprema
Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Dno kalupa veličine 20x30 cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu. Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola. Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim mikserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati. Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu. Kolač preliti glazurom od čokolade.

Rashlađen poslužiti.

Izvor, foto: coolinarika/brankak




Povezani sadržaj