Objavljeno 14.11.2016.

Toskanske pogačice

Današnje pogačice sam nazvao toskanske jer me podsjećaju na tu čudesnu pokrajinu punu gurmanskih užitaka i različitih okusa. Pogačice su odlične za ponijeti na putovanje jer su jednako dobre i tople i hladne. S njima možemo i iznenaditi naše goste, a gotove su u tren oka.


Sastojci
- paket feta sira
- 4 jaja
- sušena rajčica
- masline
- dimljeni pršut (s odstranjenim masnim dijelom)
- sol
- papar
- bosiljak
- kokosova mast za pekač

Priprema
Masline, rajčicu, feta sir i pršut narežemo na male komadiće i istresemo u zdjelu. Dodamo jaja, sol, papar i bosiljak te sve skupa dobro izmiješamo. Masu izlijemo u kalupe za muffine koje smo prije namastili kokosovom masti.

Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva približno 20 minuta, ili dok pogačice ne porumene i ne dobiju rahlu koricu. Odlično paše uz cherry rajčice.

Još zdravih obroka možete pronaći na portalu fittijelo.com

Dobar tek!

Miha Geršič




Povezani sadržaj