Sastojci
Biskvit:
6 jaja
100g tamne čokolade sa min 70% kakaa
1 prašak za pecivo
Malo ruma i mlijeka za politi biskvit
Nadjev:
1 višnje iz kompota
1 želatina u prahu
Glazura:
200g tamne čokolade
125g maslaca
Priprema
Biskvit:
- Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
- Žutanjke izmutiti, bjelanjke istući u snijeg.
- Čokoladu rastopiti na pari, malo ohladiti, dodati žutanjcima, dodati prašak za pecivo i rukom umješati bjelanjke.
- Peći u kalupu 26 cm.
- Nakon što je biskvit pećen poprskati ga rumom i mlijekom.
Nadjev:
- Ocijediti višnje od soka.
- Višnje prepržiti na tavi da puste sok, po želji dodati malo meda ili stevije.
- Višnje ocijediti od viška soka (ne baciti sok)
- Od soka višnje i želatine te po potrebi malo vode, ako nedostaje tekućine, skuhati preljev prema uputama na vrećici.
- Nakon što se prohladi prije nego se počme zgušnjavati prelti preko torte i staviti u fižider da se ohladi i dobro stisne.
Glazura:
- Čokoladu i maslac rastopiti na pari, po potrebi dodati malo mlijeka, toplo preliti preko torte, staviti u frižider na hlađenje.
- Na vrhu po želji posipati s bademima, orasima, lješnjacima.
- Najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći, prije posluživanja ostaviti malo vani da se čokolada otpusti.
- Glazuru možete zamijeniti i sa ganache kremom.