Objavljeno 04.03.2017.

Torta koju ne morate peći - Trostruki čokoladni cheese cake

Ukoliko volite kombinaciju čokolade i chesse cakea, onda je ova torta za vas pun pogodak! Ne mora se peći, a jedina joj je mana što se mora hladiti preko noći.


Sastojci 

350 g čokoladnog keksa
100 g otopljenog maslaca
500 g krem sir (sobne temperature)
100 g šećera u prahu
100 g tamne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
250 ml + 3 pune žlice slatkog vrhnja

Priprema

- Čokoladni keks samljite u multipraktiku da dobijete glatku smjesu, dodajte otopljen maslac i sjedinite sve zajedno.
- Kalup za torte, veličine 25 cm, obložite smjesom.
- Staviti u zamrzivač.

- Na pari zagrijte žlicu slatkog vrhnja i u njega izlomite tamnu čokoladu i pustite da se otopi.
- Za to vrijeme izradite krem sir, sobne temperature sa šećerom u prahu i podijelite na 3 jednaka dijela.
- Izradite 250 ml hladnog slatkog vrhnja u šlag.
- Kad se čokolada otopila, kratko je prohladite da ne bude vrela te dodajte trećinu izrađenog krem sira i pjenjačom dobro sjedinite. Na kraju dodajte trećinu izrađenog slatkog vrhnja i sjedinite.
- Izvadite kalup iz zamrzivača i uspite pripremljenu smjesu u kalup, poravnajte i ponovo vratite u zamrzivač.

- Isti postupak napravite sa mliječnom čokoladom, prvo je otopite sa žlicom slatkog vrhnja i kratko je prohladiti, dodajte drugu trećinu izrađenog krem sira, sjedinite penjačom i na kraju dodajte drugu trećinu izrađenog slatkog vrhnja te sjedinite.
- Izvadite kalup iz zamrzivača i uspite smjesu preko prethodne. Poravnajte i vratite u zamrzivač.

- Za kraj ponovite postupak s bijelom čokoladom. Kada u kalup uspete zadnju smjesu, ostavite kolač u hladnjaku preko noći.

Dekoracija po izboru.

Izvor, foto: coolinarika/Šefica kuhinjePomoravka




Povezani sadržaj