Objavljeno 07.05.2019.

Torta bogata okusima - Kasandra

Fantastična kasandra torta će vas oduševiti spojem okusa čokolade, kokosa, lješnjaka i čokoladnih bananica u kombinaciji od tri kore i tri kreme.


Sastojci:
- 12 bjelanjaka
- 30 dkg šećera
- 6 žlica brašna
- 10 dkg kokosa
- 5 dkg naribane čokolade
- 10 dkg mljevenih lješnjaka

Krema:
- 12 žutanjaka
- 25 dkg šećera
- 4 vrećice pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 25 dkg maslaca
- 5 kom nasjeckanih čoko bananica
- 10 dkg otopljene čokolade
- 10 dkg mljevenih lješnjaka

- Po želji 0,5 l vrhnja za šlag

Priprema:

Kore:
- Izmiksajte 4 bjelanjka sa 10 dkg šećera u čvrsti snijeg pa lagano dodajte 10 dkg kokosa pomiješanog sa 2 žlice brašna, pecite 17 - 20min na 180 stupnjeva.
- Za drugu koru izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte naribanu čokoladu sa 2 žlice brašna.
- Za treću kosu u izmiksane bjelanjke sa šećerom dodajte 10 dkg mljevenih lješnjaka sa 2 žlice brašna.

Kreme:
- Izmiksajte 12 žumanjaka sa 25 dkg šećera + 4 pudinga od vanilije i 2 dcl mlijeka, a ostalih 8 dcl mlijeka stavite zagrijati pa u to mlijeko ukuhajte pripremljenu smjesu do željene gustoće. Pustite da se ohladi.
- U ohlađenu kremu dobro umiksajte pjenasto razrađeni maslac pa kremu podijelite na 3 jednaka dijela. 
- Pripremite 5 nasjeckanih čoko bananica, 10 dkg otopljene čokolade i 10 dkg krublje mljevenih lješnjaka (za tri kreme).
- Izradite šlag.

Slaganje:
1. Kokos kora
2. Krema s čoko bananicama
3. Čokoladna kora
4. Čokoladna krema
5. Lješnjak kora
6. Lješnjak krema

Ukrasiti šlagom po želji.

Izvor: coolinarika




Povezani sadržaj