Objavljeno 17.06.2017.

Toplo - pijane banane sa sladoledom

Ovaj super jednostavni desert s flambiranim bananama možete pripremiti uvijek kada vam je 'hitno' potreban desert. Kombinacija toplih banana i hladnog sladoleda dobra je ideja.


Sastojci:

4 kom banana
5 dkg maslaca
2-3 žlice meda
3-4 žličice ruma
Sladoled po želji

Priprema:

- Banane očistite i svaku prepolovite.
- Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte med kada se poveže stavite banane da se prodinstaju, ali tek toliko da dobiju boju od meda (minutu), a na kraju podlijte rumom i flambirajte.

Flambiranje je postupak u kojem se već gotovo jelo prelije pićem s višim postotkom alkohola i zapali.

Serviranje:
- Banane stavite na dno, zatim kuglu - dvije sladoleda i preko svega topli umak od meda i maslaca.

Izvor, foto: coolinarika/zazu




Povezani sadržaj