Objavljeno 08.03.2018.

Teško ćete mu odoljeti: Mango cheesecake

Cheesecake je mnogima jedna od omiljenih torti, a uz nju je moguće kombinirati različite vrste voća. Ovog puta vam predstavljamo recept s mangom.


Sastojci

1 Cheesecake Dolcela (mješavina za pripremu torte sa sirom)
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
325 ml mlijeka
300 g krem/svježeg sira

I još:
1 mango
1 vanilin šećer

Priprema

- Mljevene kekse iz pakiranja pomiješajte s 3 žlice mlijeka, a zatim smjesi dodajte i otopljeni maslac.
- Smjesu za podlogu utisnite u dno kalupa promjera 20 cm kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje.
- Prije pripreme cheesecake kreme, mango ogulite i narežite na kockice pa ga smiksajte štapnim mikserom. 
- Na laganoj ga vatri zagrijte zajedno sa vanilija šećerom pa pire ohladite u hladnjaku dok pripremate kremu.
- Za cheesecake kremu prvo posebno izmikajte svježi sir dok ne postane kremast (u slučaju da ga koristite).
- U posebnoj posudi pomiješajte mješavinu za kremu s ostatkom hladnog mlijeka i miksajte najvećom brzinom oko 2 minute. 
- Smjesi dodajte i sir te sve još jednom dobro izmiksajte. 
- Kremu rasporedite po kalupu. 
- Nakon toga stavite 5-6 žličica mango pirea na dio cheesecake kreme kako bi dobili 'točke' koje ćete zatim čačkalicom razvući u željeni uzorak po ostatku kreme. 
- Stavite tortu u hladnjak minimalno 2 sata, a najbolje preko noći.

Izvor, foto: coolinarika/KarlaSandra




Povezani sadržaj