Sastojci:
5 kom. kuhanih jaja (samo žumanjci)
300 gr brašna
200 gr maslaca
100 gr šećera
30 gr tamnog kakaa
Priprema:
- Skuhajte jaja 8 minuta, ohladite ih i očistite.
- Bjelance vam neće trebati pa ih možete staviti za jesti.
- Žumance lagano izmiksajte stapnim mikserom.
- Umijesite tijesto od maslaca, šećera, brašna i žumanjaka.
- Podijelite tijesto na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i sjedinite ga s tijestom.
- Tijesto ostavite da odmori pola sata na sobnoj temperaturi.
- Razvaljajte i svijetli i tamni dio tijesta na 1-2 cm debljine pa ih stavite jedan preko drugog i zarolajte u rolat.
- Zamotajte rolat u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
- Rolat isijecite na šnite po 2-3 cm debljine, složite na pleh odložen papirom za pečenje i pecite keksiće oko 12 min.
- Moraju ostati svijetli, kad ih izvadite bit će mekani ali dok se ohlade bit će super prhki.