Objavljeno 10.11.2020.

Stromboli - rolana pizza koju ćete obožavati

Stromboli je talijansko jelo koje se pravi od tijesta za kruh ii tijesta za pizzu, a punjeno je sirevima, mesnim narescima i povrćem.


Sastojci:

- tijesto za pizzu
- 2 dcl pasirane rajčice
- 30 dag mozarelle narezane na tanke ploške
- 15 dag ribane goude
- 20 dag šunke po izboru (u listovima)
- 10 dag suhe salame po izboru
- 1 mala žlica sušenog origana
- 1 malo jaje i 2 žlice mlijeka za premazivanje

- po želji masline narezane na ploške

Priprema:

- U rajčicu dodati origano i premazati razvaljeno tijesto. Ne premazati do rubova kako bi lakše mogla zarolati štrucu.
- Na tijesto raspodijeliti pola naribane gaude i šunku, zatim pola Mozzarelle te salamu. Na kraju dodajte ostatak Mozzarelle i gaude.
- Zarolati štrucu, prebacite na lim za pečenje s rubovima tijesta okrenutima na papir za pečenje.
- Štrucu premazanu jajetom peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta.


Foto: instagram
A.Đ.H.




Povezani sadržaj