Sastojci
Sirup:
1 litra vode
50 g smeđeg šećera
1 štanglica cimeta
sok od 1/2 limuna
4-5 krušaka
Tijesto:
200 g margarina
150 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 čokoladni puding
200 g istopljene čokolade
5 jaja
200 g slatko brašno
1 kašičica praška za pecivo
Priprema
- Kruške ogulite i izdubiti ih sa donje strane (izvadite sjeme).
- Vodu prokuhajte sa šećerom, cimetom i sokom od limuna, kad provrije smanjite vatru i dodajte očišćene kruške i kuhajte ih oko 10-15 min.
- Nakon kuhanja izvadite kruške da se cijede.
- Margarin, šećer, so i prašak za puding umutite pjenasto, da se šećer otopi.
- Dodajte istopljenu čokoladu, umutite pa dodajte jedno po jedno jaje.
- Na kraju umješajte brašno i prašak za pecivo.
- Duguljasti kalup obložite pek papirom i ulite u njega tijesto te poredajte kruške.
- Kolač pećite na 175 stupnjeva oko 40 - 50 minuta.
- Kad ga bockate moraju vam ostati mrvice, inače se kolač prepekao.
- Vodite računa da vam kruške ne legnu dok se kolač peče.