Objavljeno 23.04.2014.

Sočna rozena torta s jabukama i vanilijom

Tanke kore premazane kremom od vanilije i kremom od jabuka čine savršeno osvježavajuću i mekanu rozenu tortu, koja će se topiti u vašim ustima.


Sastojci:
Pakiranje od 10 rozen kora

Za vanilin kremu:
4 pudinga od vanilije
12 žlica šećera
1,5 l mlijeka
25 dag margarina

Za kremu od jabuka:
70-80 dag očišćenih i narezanih jabuka
3-4 žlice šećera
3 dl vode
2 pudinga od vanilije

Priprema:
Za vanilin kremu skuhajte puding sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. U ohlađeni puding umiješajte mikserom izrađeni margarin.

Za kremu od jabuka kuhajte nasjeckane jabuke s 1 dl vode i šećerom, 15-tak minuta, dok jabuke ne omekšaju. Tada ih zgnječite - štapnim mikserom ili gnječilicom za krumpir pa ukuhajte puding razmućen u ostataku vode. Kuhajte dok se krema ne zgusne pa ju ostavite da se hladi.

Rozen kore naizmjence premažite žutom kemom i kremom od jabuka dok se ne potroše svi sastojci. Ostavite kolač da miruje preko noći i ukrasite po želji sa šlagom te poslužite.

Izvor, foto: recipeci.com




Povezani sadržaj