Objavljeno 22.06.2016.

Sočan cheesecake s malinama

Tijekom dijete sigurno dosta puta pomislimo na slastice, koje su nam više-manje zabranjene. Zato sam odlučio da vam pripremim jednu zdravu, ali nevjerojatno ukusnu verziju takozvanog cheesecakea, kojeg možete jesti bez grižnje savjesti.


Sastojci

- 500 g lake skute,
- 2 jajeta,
- 2x grčki jogurt (ili 350 ml),
- 6 žlica kokosovog ulja,
- 6 žlica eritritola (Sukrin šećer) ili brezino sladilo (ksilitol),
- 7 žlica kokosovog brašna (ili mljevene zobene pahuljice)
- 1 prašak za pecivo.

PRVI PRELJEV

- 1x kiselo vrhnje s nižim udjelom masti,
- 1 jaje.

DRUGI PRELJEV

- maline,
- 2-3 datule (po želji).

Priprema

U većoj zdjeli pomiješamo sve sastojke. Sastojke koje ste izdvojili za oba preljeva sačuvajte za kasnije. Smjesu ulijemo u kalup za torte i pečemo 10 minuta na 190 stupnjeva.

Pripremimo prvi preljev (kiselo vrhnje i jaje), prelijemo tijesto i pečemo još cca. 35 minuta na 180 stupnjeva.

Kada je cheesecake pečen, središnji dio prelijemo malinovim preljevom.

Dobar tek!

Još zdravih obroka možete pronaći na portalu fittijelo.com

Foto: fittijelo.com

Miha Grešič




Povezani sadržaj