Sastojci
- 500 g lake skute,
- 2 jajeta,
- 2x grčki jogurt (ili 350 ml),
- 6 žlica kokosovog ulja,
- 6 žlica eritritola (Sukrin šećer) ili brezino sladilo (ksilitol),
- 7 žlica kokosovog brašna (ili mljevene zobene pahuljice)
- 1 prašak za pecivo.
PRVI PRELJEV
- 1x kiselo vrhnje s nižim udjelom masti,
- 1 jaje.
DRUGI PRELJEV
- maline,
- 2-3 datule (po želji).
Priprema
U većoj zdjeli pomiješamo sve sastojke. Sastojke koje ste izdvojili za oba preljeva sačuvajte za kasnije. Smjesu ulijemo u kalup za torte i pečemo 10 minuta na 190 stupnjeva.
Pripremimo prvi preljev (kiselo vrhnje i jaje), prelijemo tijesto i pečemo još cca. 35 minuta na 180 stupnjeva.
Kada je cheesecake pečen, središnji dio prelijemo malinovim preljevom.
Dobar tek!