- 500 g kora za savijače
- 200 g oraha
- 4 jušne žlice griza
- 2 vrećice vanilin šećera
- 4 jušne žlice šećera
- 1 limun
- 2 jušne žlice vode
- 200 ml ulja
Preljev
- 550 ml vode
- 200-300 g šećera
Priprema
Preljev: Prvo zagrijte vodu do vrenja te u nju uspite šećer, a ukoliko volite slađe onda možete dodati i više nego navedenih 200-300 g šećera. Kad se šećer otopio sklonite posudu sa štednjaka i ostavite da se hladi.
Fil: Umješajte suhe sastojke - orahe, griz, i šećer. Spojite zajedno, a potom dodajte sok od jednog limuna i 2 jušne žlice vode. Spojite sastojke.
Na radnu površinu stavite 1 koru za savijače premažite je prethodno zagrijanim uljem (200ml), te na nju stavite drugu koru i namažite ju. Uz rub cijelom dužinom stavite malo fila te zarolajte koru, kao roladu. Odsjecite krajeve s obje strane i stavite u posudu za pečenje, isto učinite i s preostalim korama. Prije pečenja potrebno je izrezati 'roladu' na manje djelove - po želji, te tako preliti preostalim zagrijanim uljem. Staviti u prethodno zahrijanu pećnicu na 200 stupnjeva te peći 20-ak minuta - dok ne porumeni.
Kad je gotovo izvaditi iz pećnice i preliti vruće hladnim preljevom. Ostaviti da se ohladi i poslužiti sa šalicom kave.
M.Đ.