Sastojci
500-600 g sladoleda od vanilije (domaćeg ili kupljenog gotovog)
125 ml gustog kokosovog mlijeka
2 žlice šećera u prahu
125 g malina
Podloga:
50 g bijele čokolade
50 g sladoled rolica (ili napolitanke)
Priprema
- Pripremite mali okrugli kalup za tortu 18 cm.
- Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a obruč umotajte prozirnom folijom.
- Sladoled treba biti lagano otopljen.
- Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanilije ili prethodno napravite domaći.
- U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutite šećer u prahu te pomiješajte sa sladoledom.
- Ukoliko je kokosovo mlijeko zaslađeno (kod nekih proizvođača je) onda izostavite šećer.
- Maline prethodno operite i lagano posušite sa papirnatim ručnicima te ih dodajte u sladoled i lagano izmješajte žlicom.
Podloga:
- Na pari otopite bijelu čokoladu.
- Sladoled rolice ili napolitanke izmrvite.
- Pomiješajte otopljenu čokoladu i mrvice.
- Podlogu utisnite na dno kalupa.
* Podlogu napravit prije sladoled kreme, utisnite u kalup i stavite u zamrzivač da se malo stegne dok pripremate kremu.
- Preko podloge ulite sladoled kremu.
- Tortu stavite u zamrzivač da se stisne najmanje 5-6 sati.
- Tortu izvadite 30 minuta prije posluživanja iz zamrzivača, skinite obruč, uklonite foliju i ukrasite po želji.