Objavljeno 23.07.2016.

Savijača od špinata

Često me pitate što ponijeti sa sobom za ručak na poslu. Uvijek vam rado priskočim u pomoć i ponudim nešto novo – danas predlažem savijaču od špinata ili zeljanicu pripremljenu na moj, zdravi način. Pripremi ju dan prije, a višak možeš čuvati u zamrzivaču.


Sastojci

Tijesto (za 3 savijače):
– 20 dag integralnog brašna,
– 0,5 dl vode,
– prstohvat soli,
– žličica sode bikarbone,
– žlica maslinovog ulja.

Nadjev

– 500 g čiste skute,
– 1 grčki jogurt,
– sol,
– 3  jaja,
– 400 g svježeg špinata ili blitve,

Priprema

Priprema tijesta će nam uzeti neko vrijeme. Sve sastojke pomiješamo, dobro umijesimo i pustimo da stoji oko sat vremena.U međuvremenu radimo nadjev. U 500 g čiste skute umiješamo grčki jogurt, tri jaja i sitno sjeckani sirovi špinat, te lagano posolimo.Nakon toga tijesto razvaljamo i prije nego što dodamo nadjev, pokapamo s par kapljica maslinovog ulja. Tijesto zavijemo kao palačinku ili savijaču, prema želji.

U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva savijaču pečemo približno 35-40 minuta. Ako želimo hrskavu koricu, sačuvamo dvije žlice grčkog jogurta i kad se savijača peče približno 15 minuta, izvadimo ju van, pokapamo s par kapljica vode i pečemo još 10 minuta. Potom ju ponovno izvadimo iz pećnice, namažemo s dvije žlice grčkog jogurta i pečemo još 10 minuta.

Još zdravih obroka možete pronaći na portalu fittijelo.com

Dobar tek!

Miha Geršič




Povezani sadržaj