Objavljeno 19.12.2013.

Saher torta - neodoljiva torta koja će vas osvojiti

Ukusno, kremasto i čokoladno prvi je izbor kad su u pitanju torte. Upravo jedna takva trebala bi se naći na popisu omiljenih torti, a ovaj put preporučamo Saher tortu.


Biskvit
200 g maslaca
300 g šećera u prahu
1 vrećica praška za pecivo
8 jaja
200 g tamne čokolade
200 g brašna

Krema
450 g marmelade od marelice
sok od 1 limuna

Glazura
200 g čokolade za kuhanje
malo maslaca

Priprema
Pjenasto umutiti omekšan maslac te 150 g šećera u prahu. Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka te u izrađen maslac dodati žutanjke jedno po jedno, dobro izmiksati. U posebnoj posudi čvrsto izraditi bjelanjke, postepeno dodavati preostali šećer u prahu. Spojite dvije smjese te dodati brašno i prašak za pecivo - lagano sjediniti smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporediti na prethodno pripremljen lim obložen pek papirom te staviti u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, peći 60-ak minuta. Kad se biskvit ohladio prerezati ga na tri jednaka dijela. Zagrijati marmeladu i sok od jednog limuna te premazati svaku koru. Na pari istopiti čokoladu s malo maslaca te vruće preliti preko torte.

Staviti u hladnjak te rashlađenu poslužiti.

Izvor, foto: coolinarika/renci11




Povezani sadržaj