Biskvit
200 g maslaca
300 g šećera u prahu
1 vrećica praška za pecivo
8 jaja
200 g tamne čokolade
200 g brašna
Krema
450 g marmelade od marelice
sok od 1 limuna
Glazura
200 g čokolade za kuhanje
malo maslaca
Priprema
Pjenasto umutiti omekšan maslac te 150 g šećera u prahu. Razdvojiti žutanjke od bjelanjaka te u izrađen maslac dodati žutanjke jedno po jedno, dobro izmiksati. U posebnoj posudi čvrsto izraditi bjelanjke, postepeno dodavati preostali šećer u prahu. Spojite dvije smjese te dodati brašno i prašak za pecivo - lagano sjediniti smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporediti na prethodno pripremljen lim obložen pek papirom te staviti u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, peći 60-ak minuta. Kad se biskvit ohladio prerezati ga na tri jednaka dijela. Zagrijati marmeladu i sok od jednog limuna te premazati svaku koru. Na pari istopiti čokoladu s malo maslaca te vruće preliti preko torte.
Staviti u hladnjak te rashlađenu poslužiti.