Sastojci (čaša od 200 ml)
- 3 jaja
- 1 čaša šečera
- 1/3 čaša mlijeka
- 1/2 čaša ulja
- 1 i 1/2 čaša brašna
- 2-3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šečer
Krema:
2 pudinga od vanilije ili od limuna
8 žlica šečera
1 l mlijeka
200 gr maslaca
Dekoracija:
300 ml slatkog vrhnja
jagode / trešnje / borovnice
Priprema
- Izradite pjenasto bjelanjke, onda dodajte šečer i miješajte dok se ne rastopi, dodajte žumanjca, ulje, mlijeko i na kraju suhe sastojke te smanjite mikser na najniži stupanj i izmješajte.
- Izlijte kremu za kolač u prethodno pripremnjen kalup. Pecite na 200 stupnjeva 20 - 25 minuta.
- Ohladite kolač i napravite rupe.
- Tjesto koje ste izvadili vani izmrvite.
- Skuhajte puding, ohladite ga i izradite maslac.
- Napunite rupice kremom, a ostatak namažite preko kolača.
- Odozgor prekrijte sa mrvicama koje su ostale od rupa
- Izmiksajte slatko vrhnje za dekoracijui te dodatno ukrasite voćem.