Objavljeno 10.05.2019.

Prhki kolač s jabukama koji se topi u ustima

Mnogo je varijanti kolača s jabukama, ali ovaj nas je naprosto oduševio. Prhki kolač s jabukama koji se topi u ustima oduševiti će i vaše nepce.


Sastojci

Tijesto
250 grama brašna
200 grama šećera
1 prašak za pecivo
200 grama maslaca

Punjenje
7-8 velikih jabuka
50 grama maslaca
malo soka od jabuka

Priprema
Suhe sastojke sjedinite za dodajte maslac. Sve zajedno miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjenu. Podijelite tijesto na dva dijela. Jedan dio razvaljajte i stavite na podlogu u kojoj ćete peći kolač (obavezno s papirom za pečenje) te stavite u prethodnu zagrijanu pećnicu (200 stupnjeva) na 8 minuta.

Dok se prvi dio tijesta lagano peče pripremite punjenje. Maslac stavite u posudu na pećnicu da se otopi, dodajte jabuke (jabuke mogu biti izrezane na kockice, na ploškice ili pak izribane) i sok od jabuka. Prokuhati 5 minuta i stavi sa strane.

Izvaditi tijesto iz pećnice, poredati jabuke na njega te drugi dio tijesta izmrviti po jabukama. Vratiti u pećnicu i peći još 45 minuta.

Po želji u jabuke možete dodati šećer i cimet.

Kada je kolač gotov, ostavite ga da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Foto: pinterest
M.D.




Povezani sadržaj