Objavljeno 23.04.2015.

Prhki keksići sa marcipanom i brusnicama

Ukoliko volite uz jutarnju kavu ili čaj uživati u finim keksima, a uz to ste ljubitelj marcipana i brusnica, onda je ovaj recept za prhke keksiće idealan izbor za vas.


Sastojci

1 žumanjak
200 gr maslaca
100 gr šećera u prahu
350 gr glatkog brašna
Korica naranče
1 dcl toplog mlijeka
200 gr marcipana
100 gr suhih brusnica
2-3 žlice soka od naranče
Šećera u prahu za posipanje

Priprema

U posudu dodajte brašno, šećer u prahu, žumanjak i maslac i sve rukama dobro mijesite da dobijete mrvice. Zatim, Zatim dodajte smjesi naribanu koricu limuna ili naranče i dcl toplog mlijeka, smjesu rukama dobro izmijesite, po potrebi dodajte još malo brašno ali tek toliko da oblikujete i dobro izmijesite tijesto.
 
Smjesu stavite na dasku koju ste malo posipali brašnom i razvajajte tijesto, oblikujte uz pomoć čaše ili šalice loptice.

NADJEV:
U posudu narežite na kockice marcipan, dodajte 2-3 žlice soka od naranče i suhe brusnice i sve dobro izradite sa štapnim mikserom ili blenderom.
 
U sredinu svakog kruga stavite malo nadjeva i preklopite ga, zatim rubove prstima ili vilicom dobro stisnite. Gotove keksiće složite na papir za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva oko 25-30 minuta.
 
Kada su gotovi, posipajte ih sa šećerom u prahu.

Izvor, foto: coolinarika/Rozalija29




Povezani sadržaj