Riječ je o poširanom jajetu koje je sjajan izbor jeftinog, ali kvalitetnog proteina. Odnosno, poširano jaje je potpuni izvor proteina koje sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina koje ljudsko tijelo treba, a ne može proizvesti samostalno.
Bjelanjak sadrži vitamin B12, a žutanjak vitamine A, D, E i K topive u mastima. Jaja sadrže i vitamin B6, selen, bakar, željezo i cink, a neke marke jaja (od pilića koja su hranjena posebnom prehranom) čak su obogaćena omega-3 masnim kiselinama.
Bez obzira kako volite kuhati jaja, dobit ćete iste prehrambene koristi. Ako želite uživati u jajima bez dodatnih masti i kalorija, najbolje ih je poširati.
Poširana jaja možete lako pripremiti:
Stručnjaci ističu ako 5 dana u tjednu jedete kuhana jaja na i nakon toga se prebacite na poširana jaja, to će smanjiti unos oko 500 kalorija tjedno, odnosno 26.000 kalorija godišnje.
Foto: freepik
A.Đ.