Sastojci
500 grama mljevene puretine (može i bilo koje drugo mljeveno meso)
1/2 glave crvenog luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica + malo mrvica za uvaljati polpete
1 mala žličica origana
100 grama sira trapista (sir neka bude u komadu da ga možete narezati na kocke)
Začini po ukusu i želji sol, papar, crvena paprika, veget
Priprema
Crveni luk, češnjak, jaje, krušne mrvice, origano i začine stavimo u multipraktik ili neku sličnu sjeckalicu kako bi se luk usitnio i povezao sa začinima jajetom i krušnim mrvicama. Mljeveno meso stavite u zdjelu i dobro rukama pomješajte s dobivenom mješavinom začina, luka, jaja i krušnih mrvica. Ako je moguće neka sve tako dobro promiješano prenoći u frižideru, ako ne može se i odmah pripremiti.
Od dobivene smjese oblikujte polpete i u svaku stavite kockicu sira (promjera otprilike 1,5 cm) povežite u kuglicu tako da zatvorite sir kako ne bi iscurio kod prženja. Svaku kuglicu malo spljoštite i mrvicu još uvaljajte u krušne mrvice. Polpete pržite u dubokom ulju isto kao i kad pohate meso. U posudu u koju ćete stavljati faširance/polpete prekrijte sa papirnatim ručnicima kako bi upili višak ulja. Od ove količine dobije se 7-8 srednjih polpeta.