Objavljeno 28.09.2016.

Piletina u sezamovoj korici

Piletina i povrće. Ponekad zvuči poprilično dosadno. Ali današnji je recept sve, samo ne dosadan i odlična je zamjena za pečenu piletinu na koju smo navikli kao djeca. Uvijek kažem: "Zdravo jelo za fit tijelo."


Sastojci
– pileći file,
– sezam,
– 1-2 jaja,
– sol,
– zelena salata,
– rajčica,
– limunov sok,
– maslinovo ulje.

Priprema
Pileći file narežemo na komadiće, posolimo i uvaljamo u jaje, pa u sezam. Rasporedimo ih na papir za pečenje i stavimo u zagrijanu pećnicu. Pećemo na 200 stupnjeva, cca 15-20 minuta, dok sezam ne pozlati.

Poslužimo uz zelenu salatu i rajčicu koju smo začinili limunovim sokom, maslinovim uljem i solju.

Još zdravih obroka možete pronaći na portalu fittijelo.com

Dobar tek!

Miha Geršič




Povezani sadržaj