Objavljeno 16.01.2017.

Pikantan ručak: Pita s mljevenim mesom i maslinama

Mljeveno meso je idealna namirnica s kojom možete izraditi bezbroj brzih i ukusnih obroka, a ponekada vam je samo potrebna nova ideja.


Sastojci

400 g miješanog mljevenog mesa
500 g lisnatog tijesta
1 luk
1 režanj češnjaka
150 g maslina punjenih paprikom
50 g slanine
100 g sira 
2 žlice koncentrata rajčice
3 jaja
1 žlica brašna
1/2 žličice naribane limunove korice
sol, papar, peršin

Priprema

- Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Masline ocijedite i narežite na kolutiće. Pancetu narežite na tanke rezance, a sir naribajte.
- Na zagrijanom ulju pirjajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Dodajte mljeveno meso, podlijte ga i pržite uz povremeno miješanje. Kada je meso gotovo umiješajte rajčicu, naribanu limunovu koricu, masline, pancetu i nasjeckani peršin. Začinite soli i paprom i izmješajte.
- Dok se meso hladi, u zdjelici izmješajte jaja s brašnom, mlijekom i sirom.
- Okrugli kalup (28 cm) poprskajte hladnom vodom. Lisnato tijesto razvaljajte, tako da bude par centimetara veće od kalupa.
- Zatim lisnato tijesto nadjenite pripremljenim mljevenim mesom i prelijte smjesom od jaja.
- Rubove tijesta smotajte prema unutra, prema želji ih možete napuniti sirom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45-50 minuta.

Izvor, foto: coolinarika/tigerlilly47




Povezani sadržaj