Objavljeno 10.12.2018.

Omiljene blagdanske slastice s dodatkom kave

Ako ste pomislili da kava ne može biti bolja nego što već je, razmislite još jednom. Pronađite inspiraciju u božićnoj atmosferi. Od brzih, jednostavnih recepata, do jela koja će zadiviti vaše goste, razmislite o prigodi za koju bi vam bilo zadovoljstvo pripremiti nešto vlastitim rukama i ući u svijet tradicije i originalnih ideja koje povezuje jedan sastojak - kava.


Lavazza vam može pomoći da ispunite svoju želju i pronađete posebnu ideju koja će vašem Božiću dati jedinstvenu notu.

Panettone s kremom zabaglione od kave 

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno "veliki kruh") najbolji je odabir. Utjelovljuje sva talijanska tradicionalna zadovoljstva: dijeljenje i zajedništvo koji stvaraju trenutke sreće i radosti. Kako biste panettone pretvorili u poseban 'recept' koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.

Sastojci 
- 200 ml kave (espresso ili mocha)
- 30 ml Borghetti likera od kave
- 6 žumanjaka
- 120 g smeđeg šećera
- 6 kriški panettonea
- 250 g mliječnog sladoleda
- bobičasto voće

Postupak
- Odvojite žumanjke i stavite ih u posudu sa šećerom, zatim dodajte kavu i liker.
- Promiješajte pjenjačom i počnite tući zabaglione smjesu kuhajući je na pari  dok ne postane glatka i volumen se udvostruči.
- Zatim panettone narežite na kriške i lagano popržite s obje strane.

Serviranje
- Na tanjuru napravite malu posteljicu od zabaglione smjese. 
- Stavite u nju kuglu sladoleda.
- Pored toga položite kriške panettonea, ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu.

Idealna kava za ovaj recept je:
Qualità Rossa
Kava punog okusa, idealna da vas podigne na početku dana. Iz spoja prirodne brazilske Arabice i Robuste, mit čini espresso punim, uravnoteženim i punog tijela. Crvena talijanska strast.

Parfait od Lavazza kave - Semifreddo desert

No, ako Panettone nije vaš omiljeni odabir, Lavazza kao alternativu predlaže elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od Lavazza kave.

Sastojci
- 100 ml kave
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 250 g vrhnja
- 100 ml kave
- 50 g biskvitnog kolača
- 6 g želatine
- butterscotch umak

Postupak
- Pomiješajte 4 žumanjka sa 60 g šećera.
- Tucite 4 bjelanjka sa 60 g šećera dok ne dobijete snijeg.
- Omekšajte želatinu u hladnoj vodi.
- Istucite vrhnje.
- Pomiješajte tučeno vrhnje sa žumanjcima.
- Otopite želatinu u kavi i dodajte u smjesu.
- Dodajte snijeg od bjelanjaka miješajući odozdo prema gore.
- Ulijte smjesu u pravokutni kalup.
- Pokrijte ga kriškom biskvitnog kolača i natopite ga zaslađenom kavom.
- Ostavite u zamrzivaču 6 sati.

Serviranje
- Izrežite semifreddo na kriške debljine oko 1 cm.
- Prerežite ih napola pod kutom od 45°.
- Posložite ih na tanjur i prelijte butterscotch umakom.

Idealna kava za ovaj recept je: 
Qualità Oro
prva Lavazza mješavina koju je 1956. godine kreirao Luigi Lavazza u svojoj maloj torrefazione u Torinu. Izbor najfinijih 100% Arabica zrna, uglavnom iz Latinske Amerike, nepogrešivog okusa i s nagovještajem slada i meda. Voćna i aromatična, glatka, izvrsnost Qualità Oro kave rezultat je godina Lavazzine stručnosti u miješanju i prženju.

PR članak




Povezani sadržaj