Objavljeno 15.10.2016.

Omega-3: Hvale ih i liječnici, ali ne znaju gdje se skriva zamka…

Trebam iskreni odgovor! Jeste li u zadnjih tjedan dana jeli ribu, morske plodove, chija sjemenke ili sjemenke gorušice? Ako je vaš odgovor NE, obavezno ostanite uz mene jer jako ugrožavate svoje zdravlje. Čega vam točno fali i zašto je to što vam fali temelj zdravlja i fit tijela, saznat ćete u samo nekoliko minuta.


Možda je ovo malo dramatičan uvod, ali stvar je puno ozbiljnija nego što mislite. Znanstvenici su napravili preko 20.000 istraživanja i ustanovili da razlog za brojne bolesti današnjeg vremena leži u nedostatku jedne od masnih kiselina u našoj prehrani. Tako je!

Govorim o omega-3 masnim kiselinama koje hvale gotovo svi: liječnici, farmaceuti, nutricionisti. One su protuteža omega-6 masnim kiselinama kojih u zadnje vrijeme u našoj prehrani ima previše. Moglo bi se reći da je ovo jedno od rijetkih područja u kojem je mišljenje svih stručnjaka ujednačeno, bez iznimke.

Za razumijevanje današnje objave ključne su 2 činjenice poduprte istraživanjima:

1. Omega-3 masne kiseline su nužne za nesmetano djelovanje organizma


Ključne su za: Omega-3-USE

- nesmetano djelovanje krvnih zrnaca, koja su osnovna jedinica organizma
- daju impuls za izgradnju hormona koji utječu na to kako se osjećate
- smanjuju rizik od infarkta jer snižavaju razinu triglicerida u našem organizmu
- poboljšavaju kvalitetu vida
- pozitivno utječu na ljepotu kože
- štite mišićno tkivo koje je pod konstantnim naporom
- poboljšavaju kognitivne sposobnosti,
- djeluju protuupalno,
- prema nekim istraživanjima, pospješuju metabolizam, odnosno upotrebu suvišnih masnoća

2. Tijelo omega-3 masne kiseline, za razliku od većine ostalih, ne može proizvoditi samo, što znači da ih sami moramo pribaviti pravilnom prehranom.


laks og olje matI sada glavno pitanje – gdje se skrivaju omega-3 masne kiseline i zašto ih još nema na vašem jelovniku? Vjerojatno dobivate određenu količinu spomenutih masnih kiselina jer se nalaze u tuni, lososu, skuši, lisnatom povrću, nekim algama i sjemenkama. No, pitanje je je li količina omega-3 kiselina koje konzumirate dovoljna da biste osjetili pozitivne posljedice?

S obzirom na to da većina ljudi ne unosi dovoljno omega-3 masnih kiselina putem klasične prehrane, svoju ulogu u zadnje vrijeme sve više igraju dodaci prehrani koji pomažu da naše tijelo dobije sve što mu je potrebno.

Ali oprez! Nisu svi dodaci omega-3 koje kupujete u dućanu, na internetu ili u ljekarni isti. Ni pod razno! Većina dodataka s ribljim uljem na tržištu sadrže premalo esencijalnih masnih kiselina Omega-3 (EPK in DHK), da bi djelovali učinkovito. Ukoliko se odlučite na kupovinu pogrešnih dodataka, novac bacate u vjetar jer su sastojci očajni.

Još jedan veliki problem kod proizvođača je to da ne koriste čisto riblje ulje. To znači da ulje sadrži teške metale, toksine i ostalu prljavštinu koji mogu jako štetiti zdravlju. Osim toga, većina je ribljeg ulja u kapsulama u obliku koji naše tijelo teže apsorbira. Taj se oblik zove “Ethyl-ester” (EE), koji je puno jeftiniji za proizvodnju od prirodnog, trigliceridnog (TG) oblika.

Kako za sebe, svoje najbliže i sve one koji su me voljni poslušati želim samo najbolje, odlučio sam šokirati tržište i ponudim dodatak visoke kvalitete namijenjen svima koji žele prave rezultate i zdravo tijelo. Tvoju pravilnu odluku nagradit ću s 5% popusta pri kupovini Golden Tree Omega 3 TG uporabom kupona »5OMEGA3« (kupon unosiš u košarici ili prije potvrde kupovine).

Upravo smo s tom namjerom zajedno oblikovali najkvalitetnije kapsule masnih kiselina Omega-3 u Hrvatskoj. Za razliku od ostalih su u trigliceridnom obliku, što znači puno bolju apsorpciju, da ne sadrže teške metale, toksine i dioksine, i ono najvažnije – udio masnih kiselina je čak 70%. Ako ih usporedite s ostalima, imat ćete osjećaj da svi drugi pokušavaju napraviti budalu od vas jer je njihov udio puno niži.

Tekstove sličnog sadržaja možete pronaći na portalu fittijelo.com.

Miha Geršič




Povezani sadržaj