Objavljeno 15.12.2019.

Nezaobilazni božićni kolačići - Čokoladni raspuknuti keksići

Raspuknuti keksići su vrlo jednostavni za pripremu, a posebni zbog svoje hrskavosti izvana, a mekoće iznutra. Jednostavno su idealni za Božić.


Smjesa za kekse: 
- 200 g glatkog brašna 
- 1 žličica praška za pecivo 
- 1 žličica kakaa u prahu 
- 2 jaja 
- 200 g čokolade za kuhanje 
- 80 g maslaca 
- 100 g šećera 
- 1 vanilin šećer 
- prstohvat soli 

Ostalo: 
- kristal šećer 
- šećer u prahu

Priprema

- Čokoladu i maslac otopite zajedno na pari i ostavite neka se malo ohladi. 
- Zatim dodajte sol, jaja, šećer i vanilin šećer pa sve dobro izmiksajte. 
- Na kraju kuhačom umiješajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. 
- Smjesu zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku tri sata. 
- Od pripremljene smjese oblikujte kuglice veličine manjeg oraha, uvaljajte ih u kristal šećer, a zatim i u šećer u prahu. 
- Kuglice posložite u lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite 10 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva. 
- Ostavite dovoljno razmaka između kuglica jer će se tokom pečenja raširiti. 
- Pečeni keksi na dodir moraju biti meki u sredini.

Smjesu za keksiće možete obojiti i bojom za kolače u prahu:


Izvor: gastro
Foto: instagram




Povezani sadržaj