Objavljeno 02.05.2016.

Neodoljivo ukusna torta s malinama i čokoladom

Sočna, kremasta, ukusna, puna malina i čokolade, te malo lješnjaka. Odlučite li se napraviti baš ovu tortu vjerujte nam da nećete požaliti.


Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
1 žlica prezle
1 žlica kakaa
100 gr mljevenih peženih lješnika

Preljev
2 žlice nequika ili nekog sličnog čoko napitka
200 ml tople vode

Fil s malinama
800 gr zaleđenih malina
3 žlice šećera
2 vrećice vanil šećera
1 puding od vanilije
2 dl vode

Čokoladni fil
200 gr maslaca
200 gr čokolade
100 gr šećera
3 vrećice (120 gr) šlaga
2 vrećice (80 gr) pudinga od čokolade
1/2 l mlijeka

Priprema
Ručnim mikserom umutiti jaja i šećer, te postupno dodavati ostale sastoje za biskvit. Istresti u okrugli kalup promjera 28 cm, te peći u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva 20-25 min. Kad se biskvit ispekao ostaviti ga da se ohladi i prerezati na pola.

Staviti maline i šećer da lagano zavriju, a pored toga sjediniti puding od vanilije u 2 dl vode te postupno sipati u maline. Ostaviti ih da se malo ohlade.

Skuhati 2 pudinga od čokolade u 1/2 l prethodno zagrijanog mlijeka u kojemu je šećer. U vruće dodati 200 gr čokolade te miješati dok se ne otopi. U hlado dodati maslac, izmiješati te postupno dodati prethodno izrađeni šlag.

Slaganje
Donji dio biskvita namočiti vrućim preljevom, staviti 1/2 fila od malina, a na to 1/2 čokoladnog fila. Na čokoladni fil staviti drugi dio namočenog biskvita te preko njega staviti preostali fil od malina i čokoladni fil. Ukrasiti tortu po želji.

Foto: coolinarika.com/Boby




Povezani sadržaj