Objavljeno 12.04.2017.

Nedjeljnji ručak: Marinirani svinjski vrat s povrćem

Nedjeljnji ručak vrlo je bitan obiteljima, kako malim tako i velikim. Shodno tim donosimo vam recept kojim ćete oduševiti i najzahtjevnije nepce.


Sastojci

- 1 kg svinjetine (but)
- 1 kg krumpira
- 500 g šampinjona
- 5 - 6 mrkvi
- 3 - 4 paprike (zelena, žuta, crvena)
- 1 crveni luk
- maslac
- marinada (maslonovo ulje, sol, papar, crvena začinska paprika, bijeli luk)

Priprema
Meso marinirajte noć prije i stavite u hladnjak. U lim za pečenje stavite meso u pecite ga u pećnici samo cca 40-ak minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te dodajte prethodno očišćeno povrće (krumpir, luk, mrkvu i papriku - papriku nemojte rezati, cijelu ju pecite). Pecite još cca jedan sat. Gljive opetite te u klobuke stavite po kašikicu meslaca. Stavite u pećnicu u pecite 20-ak minuta. 

M.Đ.




Povezani sadržaj