Objavljeno 09.12.2013.

Napravite fondant masu za ukrašavanje torti s kojom možete napraviti čuda

Fondant masa postala je vrlo popularna u svijetu slastičarstva, no može ju napraviti vrlo jednostavno i to uz sastojke koje, sigurni smo, imate kod kuće.


Sastojci
50 gr margarina/maslaca 
1 velika žlica svijetlog meda 
10 gr želatine (mljevene bijele)  
30 ml ili 0,3 dcl vode  
600 gr šećera u prahu

Priprema
Želatinu otopiti u vodi, a u međuvremenu zagrijati med, ali ne da prokuha. Maknuti sa štednjaka te u med dodati margarin/maslac te želatinu. Smjesu dodati šećeru u prahu kojeg smo prethodno stavili u veću posudu. Mijesiti dok se ne dobije kompaktna bijela smjesa. Po potrebi ukoliko se lijepi dodavati još šećera u prahu. 

Ova količina smjese može obložiti tortu promjera 30x30. Smjesu je moguće bojati slastičarskim bojama ili bojama u prahu (ima u svakom većem supermarketu). Smjesa koja se ne potroši može se spremiti u plastičnu posudu u hladnjak, a prije iduće uporabe malo ju zagrijati u mikorvalnoj pećnici radi elastičnosti. Rok uporabe je 90 dana.








Izvor,foto:domaci-recepti.blogspot,facebook/kristinak





Povezani sadržaj