Biskvit
- orašasti plodovi (po izboru) - pola velike šalice
- pola šalice kokosovog brašna
- malo soli
- malo šećera
- 2 žlice kakaa
- pola šalice suhih smokvi ili šljiva
- malo otopljene čokolade
Fil
- 350 ml grčkog jogurta
- 1 žličica stevije
- malo soli
- 150 ml svježeg sira
- 4 žlice meda
- 30 g kakaa
- 2 žlice brašna
- malo otopljene čokolade
Priprema
Sastojke za biskvit rukom sjedinite, ukoliko je potrebno možete dodati malo vode (1-2 žlice) te tako sjedinjeno rasporediti u kalup koji je prethodno prekriven papirom za pečenje. Staviti u hladnjak.
TIP: smjesa će će biti više prhka no slobodno ju utisnite takvu u kalup.
Sve sastojke za fil stavite u blender i sjedinite. Izvadite kalup iz hladnjaka i fil prelijte preko. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko sat vremena.
Tortu ukrasiti s naribanom čokoladom.
Hladnu tortu narezati i poslužiti.