Objavljeno 15.11.2018.

Najnovija simfonija okusa koja će uljepšati hladne zimske dane

Cimet se dodavao u kavu još prije nekoliko stoljeća na Bliskom Istoku, kolijevci kulture kave, dok kava još nije bila rasprostranjena na ostale kontinente.

Okus i aroma cimeta mogu nadomjestiti šećer u kavi, njegova ljekovita svojstva su mnogobrojna i stoga se konzumira tijekom cijele godine, a posebno u blagdansko vrijeme. Barcaffè je našao idealno rješenje za željenu kombinaciju kave i cimeta i ponudio svim kavoljupcima za ovogodišnje blagdane Winter Edition Cinnamon - kavu i cimet u jednom.

Riječ je o zimskoj mješavini kave s dodatkom pravog cimeta u kojoj je  nezamjenjivi okus Barcaffè Classica spojen s neodoljivim zimskim okusom i mirisom koji će u trenutku osvojiti prostoriju i učiniti hladne zimske dane toplijima.

Kombinacija cimeta i Barcaffè Classic kave idealna je zbog Barcaffè arome i jedinstvenog okusa obogaćenog bogatim mirisom cimeta koji ne mijenja ni izgled ni boju kave, a nudi pravi užitak okusnim pupoljcima u hladnim zimskim jutrima!
Jer blagdansko vrijeme gotovo je nezamislivo bez cimeta koji samo svojim primamljivim mirisom već stvara poseban ugođaj - cimet dodajemo slasticama i napitcima, sastavni je dio svima omiljenih medenjaka, a sve češće se dodaje i  u kavu i napitke od kave. 

I stoga će vas Barcaffè Winter Edition Cinnamon razmaziti pravim cimetom, kao i bogatim i nezamjenjivim okusom Barcaffè Classica. Priuštite si pravo opuštanje u kombinaciji koja će uljepšati hladna zimska jutra. Proizvod je u pakiranju od 100 g u ograničenom izdanju već dostupan na prodajnim mjestima. 

ZA SVE LJUBITELJE CIMETA I ONE KOJI ĆE TO TEK POSTATI DONOSIMO 6 KLJUČNIH ČINJENICA O CIMETU:

- Nadomješta šećer
Okus i aroma cimeta mogu zamijeniti dodavanje šećera kavi. Cimet će dodati ugodno sladak okus bez dodavanja šećera ili zaslađivača. 

- Djeluje kao snažan antioksidans
Molekule koje sadržava cimet imaju visok sadržaj antioksidansa. Žličica cimeta sadržava jednak broj antioksidansa kao pola šalice borovnica, koje su poznate kao njihov najveći izvor. (Izvor: Health.com)

- Cimet i kava pokreću mozak 
Cimet utječe na bolje vizualne i motoričke reakcije te povoljno utječe na tijek kognitivnih funkcija, a time povećava i razinu koncentracije. Opojan miris cimeta i opojna aroma vaše omiljene kave stoga će biti dobitna kombinacija za zimska jutra.

- Probudit će vas i doprinijeti zdravlju 
Cimet pomaže kod reguliranja razine šećera u krvi jer sprječava njegovo iznenadno povećanje, do kojeg često dolazi nakon obroka. Osim toga, cimet poboljšava razinu inzulina u krvi te inhibira upalne procese u mišićima i zglobovima. Kombinacija kave i cimeta stoga je pobjednička za buđenje i očuvanje koncentracije nakon jela jer sprječava umor, osvježava i pomaže u optimalnom iskorištavanju energije koju unosimo hranom.

- Pomaže kod prehlade
Zahvaljujući svojim protuupalnim značajkama, cimet u toplom piću pomaže spriječiti poteškoće s prehladom, bolovima u grlu i upaljenim sinusima.

- Pospješuje procese koji osiguravaju zdravo srce
Pomaže u očuvanju zdravog srca jer smanjuje opasne trigliceride, koji uzrokuju nastanak tromba u krvi i začepljenje arterija. 

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj