Objavljeno 22.03.2020.

Najmekanije kiflice koje možete napaviti

Sigurno ste se pitali kakav je to recept iza kojega se kriju najmekanije kiflice, pogotovo ukoliko su jednako mekane i drugi dan.


Sastojci:

600 dkg brašna
200 ml tekućeg jogurta
100 ml ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica suhog kvasca (7g) ili kockica svježeg kvasca

Priprema:

Sjediniti suhe sastojke te dodati jogurt i ulje. Dobro sjediniti tijesto te odmah formirati kuglice (4 kuglice od navedenih sastojaka). Tijesto se ne treba dizati ili odmarati, kiflice se mogu odmah pripremati. Kiflice puniti i ostaviti prazne, premazati žutanjkom i posuti sezamom. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 210 stupnjeva svega 10-ak min.

Foto: freepik
M.D




Povezani sadržaj