Objavljeno 10.08.2017.

Morate probati napraviti: Lovački ajvar

Nemate baš puno vremena pripremati ajvar, a volite ga jesti? Onda je ususret pripremama zimnica recept za lovački ajvar idealan za vas.


Sastojci:

3 kg paprike crvene - za ajvar
1/2 l kuhanog paradajza
25 dkg šećera
5 dkg soli
2 dcl kiska (9 posto ocat)
2 dcl ulja
3 čena češnjaka
1 feferon
1 goveđa kocka za juhu
1 šaka sjeckanog peršina
1 konzervans

Priprema:

- Crvenu papriku dobro oprati. Očistiti od sjemena i izrezati na 'rezance'. Staviti u veliku posudu u kojoj će se i kuhati.
- Zatim dodavati sve ostale sastojke kako su i napisani. Jedino češnjak i feferon isjeckati na sitnije.
- Peršin i konzervans ostaviti za pred kraj kuhanja.
- Sve skupa staviti na jaku vatru i kuhati uz stalno miješanje.
- Kad zakuha - kuhati sat vremena.
- Na kraju sraviti peršin i konzervans.
- Vruć ajvar sipati u priređene oprane staklenke. - Staklenke zatvoriti sa poklopcima i okrenuti naopako i nakon pola sata okrenuti u normalan položaj.

Izvor, foto: coolinarika/NEDA2201




Povezani sadržaj