Objavljeno 18.09.2018.

Lavazza i poboljšanje radne atmosfere na početku poslovne godine

'Nikome ne treba odmor više nego čovjeku koji je upravo bio na odmoru.' (Elbert Hubbard)

Kako je to moguće? Vratili smo se samo prijenekoliko dana i već se osjećamo kao da se trebamo odmoriti. Ne brinite, neće dugo trajati, uskoro ćete se ponovno naviknuti na uobičajenu radnu rutinu! Kako bi vam malo pomogla da ovaj prijelaz bude lakši i da započnete novu sezonu s dodatnom energijom i entuzijazmom, započnite dan sa šalicom kave Lavazza! 

Kava je uistinu ukusan napitak koji pomaže da se ujutro pokrenete i pruža dodatnu energiju tijekom dana. To je zato što je kofein u kavi blagi stimulans koji na mnoge načine pomaže povećati sposobnost koncentracije. To može pozitivno utjecati na cjelokupno raspoloženje, povećati budnost i performanse, te time i samu sposobnost učenja.

Popiti šalicu kave nije samo ugodan osjećaj za ljubitelje kave. To je više od toga, osobito tijekom radnog dana. Nedavno provedena studija (*) sugerira kako dobar timski rad započinje šalicom kave za svakoga. Ovaj napitak, čini se, ima 'magično' djelovanje na tim i čini nas budnijima i pomaže nam da se usredotočimo. 

Prema riječima znanstvenika, pijenje kave tijekom sastanaka može rezultirati fokusiranijom grupnom diskusijom, potaknuti na uključivanje, te poboljšati osjećaj sudionika u vezi sudjelovanja drugih.

Desetljeća istraživanja kave istražuju njezine učinke na pojedince, no studija provedena u lipnju prošle godine na Kalifornijskom sveučilištu u Davisu i Državnom sveučilištu Ohio, a zatim objavljena u časopisu Journal of Psychopharmacology, prva je studija o učincima na izvedbu u grupnim zadacima. 

U seriji od 2 pokusa provedena na uzorku od 72 studenta, istraživači su otkrili da su ljudi iznijeli pozitivnije prosudbe o izvedbi njihove grupe u zadatku - i njihovom osobnom doprinosu - ako su prethodno popili kavu s kofeinom, te se također pokazalo da skloniji više govoriti u kontekstu grupe pod utjecajem regularne kave nego kada su umjesto njepili kavu bez kofeina. 

Započnimo zato radni dan s dobrom Lavazza kavom za sve. Nije važno koja je navika našeg tržišta, volimo li kratki espresso ili cappuccino, volimo li kavu pripremiti osobno doći kod kuće, zaustaviti se u baru ili koristiti uredske aparate... Lavazza zadovoljava potrebe svih nas nudeći široku paletu proizvoda torinske tvrtke koja je stekla stručnost, majstorstvo i kvalitetu kave u svim oblicima tijekom više od 120 godina.

Hrvati su poznati po svojoj ljubavi prema ovom napitku. Većina druženja, slobodnog vremena, poslovnih sastanaka provedena je upravo uz - kavu. Poziv na kavu postao je sinonim za poziv na druženje. U poslovnom svijetu, zaposlenici svoje pauze za ručak koriste kako bi otišli popiti kavu s poslovnim suradnicima, a studenti sa svojim kolegama.

Prvo nacionalno istraživanje, koje je provela Hrvatska agencija za hranu i predstavila 2018. godine, pokazalo je da su najčešće konzumirane namirnice u Hrvatskoj kava i voda! Na svjetskoj rang ljestvici Hrvati su u samom vrhu u konzumiranju kave, a godišnje potroše 2,25 milijuna sati ili pola sata po osobi dnevno uživajući u omiljenom napitku.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj