Objavljeno 12.04.2017.

Lagani ručak: Mahune i zapečeni karfiol

Kako postaje sve toplije vrijeme poželimo što više vremena provoditi vani, a vrijeme za pripremu ručka smanjiti na minimum. Upravo iz tog razloga ovaj će vam recept postati jedan od omiljenih.


Sastojci

- 500 g mahuna (zelenih ili žutih)
- jedan karfiol srednje veličine
- 500 g tijesta (po želji)
- 2 žlice maslaca
- 4 žlice brašna
- 4 dcl mlijeka
- sol
- papar
- peršun
- vegeta
- ulje
- crvena začinska paprika
- 4 češnja češnjaka
- 1 crveni luk
- sir gauda

Priprema

Mahune skuhajte, u drugoj posudi propržite luka bijeli i crveni, stavite 2 žlice brašna te miješejte 2-3 minute te dodajte 1 žlicu crvene začinske paprike. Nakon toga dodajte 3 dcl vode i sjedinite smjesu, začinite po želji. Kuhane mahune uspite u gotovu smjesu.

Karfiol skuhajte te pripremite bešamel - istopite maskac, dodajte 2 žlice brašna i miješajte, pripazite da ne zagori. Potom dodajte mlijeko i začinite po želji. Skuhajte tijesto. U pripremljeni kalup ili posudu za pečenje istresite prvo kuhano tijesto, malo zalijte bešamelom, stavite kuhani karfiol te istresite preostali bešamel umak. Prekrijte karfiol sirom (Gauda). Pecite 20-30 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

M.Đ.




Povezani sadržaj