Objavljeno 10.04.2016.

Lagan i kremast izbor deserta - Matildin tunel

Desert idealan za nadolazeće sve ljepše i toplije vrijeme. Sastoji se od višanja i puno, puno kreme koja ga čini idealnim izborom za sve one koji vole kremaste kolače.


Sastojci
500 g lisnatog tijesta
500-600 g višanja
½ l vrhnja za šlag
1 vanilin šećer

Sastojci za vanilija kremu
2 praška za puding od vanilije
7 ½ dcl mlijeka
150 g šećera
2 vanilin šećera
250 g maslaca

Priprema

Priprema svitaka s višnjama
Odmrznuta tijesta, tanko razviti i na svaki dio složiti 5 redova ocijeđenih višanja od kojih se načine svitci /role. Višnje slagati u redu, jednu do druge. Napravljene svitke složiti u pekač, na masni papir. 10 svitaka od lisnatog i višanja peći u zagrijanoj pećnici na temperaturu od 180˚C dok tijesto blago ne porumeni. Svitke ohladiti.

Priprema kreme
Većinu mlijeka sa šećerom i vanilija šećerom kuhati. Praške za puding izmiješati s malo hladnog mlijeka dok ne postane homogena smjesa. U zakipjelo mlijeko dodati puding i skuhati. Ohladiti. U ohlađeni puding dodati izmiksani maslac.

Na tacu složiti tri svitka, namazati sloj kreme od vanilije i na nju staviti dva svitka, koja se isto premazuju kremom od vanilije (gore i sa strane). Isto napraviti i s preostalim svitcima i kremom. Ako se tijekom pečenja 3 odnosno 2 svitka povežu, iskoristiti to za lakše slaganje. Na kraju, oba 'tunela' premazati tučenim vrhnjem s vanilin šećerom.

Ostaviti u hladnjaku par sati prije serviranja. Kolač treba držati u hladnjaku.

Savjet: Kolač se može napraviti dan ili dva prije serviranja, sočniji je i ukusniji.

Izvor, foto: coolinarika/odslatkoga




Povezani sadržaj