Objavljeno 27.02.2016.

Kremasti kolač sa malinama sa kojim nećete pogriješiti

Kolač kojim ćete oduševiti sve one kojima ga poslužite, a sastoji se od dvije kreme i neodoljivih malina sa podlogom od petit keksa i 'kapicom' od lisnatog tijesta.


Sastojci

Želirani dio:
1 l soka od maline
3 pudinga od vanilije (ili još bolje od maline)
8 žlica šećera

Krema:
1 litra mlijeka
250 grama maslaca ili margarina
200 grama šećera
2 vrećice vanili šećera
4 žumanjka
140 grama gustina
250 grama malina
1/2 l vrhnja za šlag

Još:
Petit keksi
250 grama lisnatog tijesta (po želji)

Priprema

- U kalup veličine 25x35 poslažite petit kekse.

Želirani dio:
- Puding pomješajte s polovicom soka, a drugu polovicu zakuhajte sa šećerom. Dodajte dio sa pudingom i kuhajte dok se ne zgusne.
- Ohladite mješajući dok ne bude mlako.
- Prelijte po keksima i stavite u frižider da se dobro ohladi i stisne.

Krema:
- Skuhajte kremu na način da dio mlijeka pomješate s gustinom i žumanjcima, a ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom. Dodajte dio sa gustinom i pomješajte. Kad počne kuhati ubacite jedan cijeli margarin ili maslac i mješajte dok se ne rastopi.
- Mlaku kremu polako rasporedite po želeu, na kremu poslažite maline pa stavite šlag i na kraju pečeno lisnato (a i ne morate).

Dobro ohladite.

Izvor, foto: coolinarika/lynda




Povezani sadržaj