Sastojci
Podloga od keksa:
300 g keksa (plazma, digestive ili petit beure)
150 g maslaca (rastopljeni)
Krema od sira:
500 g krem sira
100 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
250 g Kinder čokolade
1 žlicu ekstrakta vanilije
13 pojedinačnih Kinder Bueno čokoladice
Za ukrašavanje:
150 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera
3 pojedinačne Kinder Bueno čokoladice
50 g Čokolada
Priprema
- Keks usitniti u blenderu, a maslac rastopiti te dodati u usitnjeni keks. Dobro izmiješati da se smjesa sjedini i staviti u kalup.
- Krem sir, šećer i ekstrakt vanilije izradite mikserom, dodajte prethodno rastopljenu na pari Kinder čokoladu i sjedinite smjesu.
- Zatim dodajte slatko vrhnje (tekuće).
- U gotovu smjesu izlomite Kinder Bueno čokoladice i kremu stavite na pripremljenu podlogu od keksa.
- Kolač je potrebno staviti u hladnjak na barem 5 sati.
Ukrašavanje:
- Izradite preostalo vrhnje za kuhanje.
- Otopite čokoladu.
- Razlomite Kinder Bueno čokoladu.
Foto: youtube/PrSc
A.Đ.