Sastojci:
4 jaja
130 g šećera
100 g oštrog brašna
180 g maslaca
300 g čokolade za kuhanje, fine tamne
2 žličice praška za pecivo
2 vanilin šećera (s okusom ruma)
250 g malina
Priprema:
- Otopite u manjoj posudi čokoladu s maslacom. Uz miješanje prohladite.
- Miksajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksajte otopljenu čokoladu s maslacom. Zatim, umiješajte lagano kuhačom maline.
- Smjesu izlite u kalup za torte (26 cm) koji prethodno trebate namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 40 minuta.
- Tortu prohladite, maknite obruč, posipajte kakaom te poslužite rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.