Objavljeno 30.06.2015.

Kada nemate previše vremena za desert ova čokoladna torta bit će idealna

Torta s malinama i puno čokolade lako može postati idealan izbor deserta. Ova torta nije zahtjevna, nema puno kora i krema kao standardne torte, niti tako izgleda. Ona je jednostavna i iznimno ukusna.


Sastojci:

4 jaja
130 g šećera
100 g oštrog brašna
180 g maslaca
300 g čokolade za kuhanje, fine tamne
2 žličice praška za pecivo
2 vanilin šećera (s okusom ruma)
250 g malina

Priprema:

- Otopite u manjoj posudi čokoladu s maslacom. Uz miješanje prohladite.
- Miksajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksajte otopljenu čokoladu s maslacom. Zatim, umiješajte lagano kuhačom maline.
- Smjesu izlite u kalup za torte (26 cm) koji prethodno trebate namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 40 minuta.
- Tortu prohladite, maknite obruč, posipajte kakaom te poslužite rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.

Izvor, foto: recipeci




Povezani sadržaj