Objavljeno 27.03.2017.

Jogurt tjesto - možete stajati u hladnjaku i do 7 dana

Jeste li kada probali jogurt tijesto? Njegova je tajna u tome što može stajati u hladnjaku i po nekoliko dana te će biti kao da je tek pripremljeno.


Sastojci

Tijesto
250 ml mlijeka
1 žličica šećera
1 kocka svježeg kvasca
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo
2 jaja
2 x 200 g jogurta
3 žlice šećera
3 žlice ulja
1 žličica soli

Priprema

- U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, žličicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.
- Promiješati i pustiti na toplom mijestu da kvas uzađe.
- U drugoj posudi pomiješati obije vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i sol.
- Dodat jogurte i lagano ulupana jaja.
- Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže.
- Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto.
- Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrečicu zavezati.
- Ostaviti u hladnjaku da tijesto odstoji 4 sata.

Posluživanje
- Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u hladjaku do 7 dana.

Izvor, foto: kulinarski-specijaliteti.info




Povezani sadržaj