Sastojci
Za podlogu:
300 g mljevenog keksa (petit)
5 žlica kakaa
2 žlice šećera u prah
100 g tamne čokolade
60 g margarina
oko 160 ml mlijeka
Za fil:
1 l mlijeka
4 pudinga (okus slatkog vrhnja)
12 žlica šećera
250 g margarina
300 g kokosa
Za ganache:
500 ml slatkog vrhnja
270 g tamne čokolade
Za dekoraciju:
2 vrećice šlaga
150 ml mlijeka
Priprema
Fil:
- U 2 dcl mlijeka izmiješati puding i šećer, a ostatak mlijeka zagrijati.
- Kad je puding skuhan, skinuti s vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
- U ohlađeni puding dodamo margarini, a nakon toga i kokos.
Podloga:
- Samljeti keks, pomiješati s kakaom i šećerom u prahu.
- Otopiti margarin s čokoladom i dodati mljevenom keksu.
- Dobro izmiješati smjesu, a zatim postepeno dodati mlijeko i miješati dok smjesa ne postane kompaktna (da se ne raspada), ali da ne bude gnjecava.
- U kalup za torte promjera 26 cm utisnuti smjesu od keksa - ravnomjerno raspoređenu.
Potom pravimo ganache.
Ganache:
- Na laganoj vatri zagrijati slatko vrhnje.
- Izlomiti čokoladu na kocke i ubacimo u slatko vrhnje.
- Miješati dok se čokolada skroz ne otopi i sjedini.
- Skinuti s vatre i ostaviti da se hladi uz povremeno miješanje, da se ne bi stvorila korica.
- Na podlogu rasporediti fil, a preko fila preliti ganache i ostaviti tortu da se hladi u hladnjaku preko noći.
- Sutradan, skinuti obruč i dekorirati tortu po želji.