Sastojci za 4 osobe
4 PIK Kranjske kobasice, 1 veća glavica luka, 2 režnja češnjaka, 4 krumpira (srednje veličine), 4 jaja, svježi peršin, sol i papar, mljevena ljuta papričica (prema želji), ulje.
Priprema
Jelo pecite u tavi koju možete staviti u pećnicu, ali i koristiti na štednjaku. Temperatura za pečenje je 180°C. Prije dodavanja sastojaka zagrijte ulje na tavi. Krumpire nemojte guliti, skuhajte ih u kori. Kada se malo ohlade ogulite ih i narežite na komade. Narežite kobasice na debljinu oko 1 centimetra te sitno narežite luk i češnjak. Luk je prvi na redu u tavi, kada dobije žućkastu boju dodajte češnjak i ubrzo zatim kobasice. Potrebno je sve skupa peći na tavi od 3 do 4 minute. Navedenim sastojcima dodajte krumpir narezan na sitne komade. Potrebno je sve skupa promiješati i ostaviti da se peče otprilike 5 minuta. Ako vam se čini da je potrebno, dodajte još malo ulja i povremeno promiješajte. Nakon 5 minuta maknite tavu sa štednjaka i preko sastojaka razbijte jaja. Tavu stavite u pećnicu i pecite otprilike 8 minuta, znat ćete da je jelo gotovo kada bjelanjak pobijeli i postane čvrst. Kada je sve gotovo jelo posolite i stavite malo papra, uz to dodajte svježi, sitno nasjeckan peršin. Ako volite pikantnije okuse dodajte malo ljute papričice. Važno je jelo poslužiti toplo, a dobar dodatak su ajvar i senf prema vlastitim željama.
PR članak