Objavljeno 29.08.2017.

Jednostavan kolač koji se topi u ustima

Ovaj recept je jako jednostavan, a kolač velik jer se peče u velikom kalupu od pećnice. Pustite kolač da jedan dan odstoji u hladnjaku i uživajte.


Sastojci

Krema:
1 l mlijeka
150 g gustina
150g šećera 
250 g maslaca

Tamni biskvit:
1 jaje
300 g šećera u prahu
80 g maslaca
1 vanil šećer
5 žlica mlijeka
2 žlice meda
2 žlice kakaa
500g mekog brašna + pola praška za pecivo

Žuti biskvit:
5 jaja
150 g brašna (pola pola)
200 g šećera
1/3 vrećice praška za pecivo
2 žlice mlake vode

Priprema

- Zakuhajte pola litre mlijeka, a u ostalih pola umješajte gustin i šećer. 
- Dodajte u mlijeko i skuhajte kremu, ohladite i dodajte u nju izrađeni maslac s vanil šećerom.
- Pripremite crnu koru: jaje, šećer, maslac, mlijeko i med izradite mikserom i dodajte brasno s kakaom i praškom za pecivo. 
- Dobivenu masu podijelite na dva dijela i pećite dvije kore u velikom kalupu od pećnice na 175-180 stupnjeva oko pet minuta.
- Pripremite žutu koru: mikserom mutite jaja i šećer oko 10 minuta. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte dvije žlice mlake vode i promiješati. Kalup obložite papirom za pečenje i pećite na 175-180 stupnjeva oko 12-15 minuta.

Slaganje: Crna kora, polovina kreme, žuta kora, ostatak kreme, crna kora. Složeni kolač pokriti papirom za pečenje ili plastičnom folijom te preko staviti neki teret i ostaviti u hladnjaku preko noći da se kore omekšaju.

Izvor, foto: coolinarika/svjetla6




Povezani sadržaj