Objavljeno 04.05.2017.

Jagode u bijelom ruhu s rozen korama

Jagode sa rozen korama i finom kuhanom kremom. Pufasta tekstura i prefini okus je sigurno garancija čistog užitka.


Sastojci

1 pakiranje rozen kora
1 l mlijeka
200 grama gustina
300 grama šećera
3 vrećice vanili šećera
250 grama maslaca ili margarina
1 žlica ruma
jagode

Priprema

- Gustin izmješajte sa 3-4 dcl mlijeka, a ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanili šećerom.
- Dodajte gustin sa izmješanim mlijekom i kuhajte dok se ne zgusne.
- U hladno dodajte izmiksani maslac ili margarin i rum.
- Prvu koru namažite dijelom kreme, a jagode izrežite na listiće pa slažite. I tako dok sve kore ne potrošite.
- Kolač s nečim 'opteretite' da se dobro sve spoji.

Izvor, foto: coolinarika/lynda




Povezani sadržaj