Objavljeno 04.05.2017.

Jagode s kremom od vanilije na podlozi od piškota

Sezona jagoda traje od svibnja do srpnja pa zašto onda ne iskoristiti ovo voće dok je najukusnije i najbogatije nutrijentima. Ukoliko ste ljubitelj vanilije, onda će vam se ova jednostavna kombinacija iznimno svidjeti.


Sastojci

2 manja pakiranja piškota
2 dl mljeka
Malo ruma
300 - 400 gr jagoda

Krema:
500 ml vrhnja za šlag
2 pudinga od vanilije
7 - 8 kašika šećera
500 ml kiselog vrhnja
50 gr bijele čokolade
Arome vanilije
Vanilija šećer
1/2 velike žlice želatine
3 žlice vode za želatinu

Priprema

- Piškote namočite u mljeko i rum pa složite u kalup (26 cm) koji ste prethodno malo premazali s margarinom.
- Na piškote narežite jagode i složite.

Za kremu:
- Uspite vrhnje za šlag u zdjelu i stavite na štednjak da provrije.
- Od ukupne smjese odvojite nekoliko žlica pa izmutite s prahom pudinga i šećerom. 
- Kad vrhnje provrije sklonite ga s vatre pa umješajte puding i dobro izmješaate te vratite na štednjak još par minuta da kuha.
- Kremu ohladite pa u hladnu dodajte kiselo vrhnje i sve izmutite.
- Dodajte i aromu vanilije te vaniliju šećer.
- Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici pa dodajte u kremu i sve još lagano izradite da se izjednači.
- Želazinu izmješajte sa 3 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 5 minuta i dodajte u kremu.
- Kad smo sve dobro izradi, stavite kremu na jagode i ukrasite po želji.

Izvor, foto: coolinarika/vonzi




Povezani sadržaj