Sastojci
2 manja pakiranja piškota
2 dl mljeka
Malo ruma
300 - 400 gr jagoda
Krema:
500 ml vrhnja za šlag
2 pudinga od vanilije
7 - 8 kašika šećera
500 ml kiselog vrhnja
50 gr bijele čokolade
Arome vanilije
Vanilija šećer
1/2 velike žlice želatine
3 žlice vode za želatinu
Priprema
- Piškote namočite u mljeko i rum pa složite u kalup (26 cm) koji ste prethodno malo premazali s margarinom.
- Na piškote narežite jagode i složite.
Za kremu:
- Uspite vrhnje za šlag u zdjelu i stavite na štednjak da provrije.
- Od ukupne smjese odvojite nekoliko žlica pa izmutite s prahom pudinga i šećerom.
- Kad vrhnje provrije sklonite ga s vatre pa umješajte puding i dobro izmješaate te vratite na štednjak još par minuta da kuha.
- Kremu ohladite pa u hladnu dodajte kiselo vrhnje i sve izmutite.
- Dodajte i aromu vanilije te vaniliju šećer.
- Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici pa dodajte u kremu i sve još lagano izradite da se izjednači.
- Želazinu izmješajte sa 3 žlice hladne vode i ostavite da nabubri 5 minuta i dodajte u kremu.
- Kad smo sve dobro izradi, stavite kremu na jagode i ukrasite po želji.