Objavljeno 13.03.2016.

Jaffa kocke u savršenoj kombinaciji s čokoladnim ganacheom

Biskvit koji sadrži naranču i rum već je i na prvu pomisao prava kombinacija, a kada tome još dodate čokoladni ganache onda ćete znati kako se radi o dobitnoj kombinaciji.


Sastojci
5 jaja
5 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
5 žlica brašna
2 žlice kakaa u prahu
2 žlice marmelade od marelica
2 naranče
1 vanilin šećer
0.5 dcl rum
+ pola izmrvljenog biskvita
3 dcl slatko vrhnje
250 g čokolade za kuhanje
1 žlica maslaca

Priprema

Pećeni biskvit prerezati popola. Donju polovicu vratiti u kalup, a gornju polovicu izmrviti. Jednu naranču cijelu (sa korom) narezati na kockice i jednu oguliti (bez kore) i narezati na kockice. Izvaditi iz naranče koštice ako ih ima.  

Naranči dodati dvije žlice marmelade od marelica i pola decilitra ruma te sve zajedno štapnim mikresom smiksati u kašicu. Povezati izmrvljeni biskvit i kašicu od naranče i marmelade. Miješati sve dok se ne poveže u jednu kompaktnu smjesu. Kremu ravnomjerno rasporediti po biskvitu. 

Ganache:
3 dcl vrhnja za šlag staviti na vatru i zagrijati (ne smije doći do vrenja, zagrijati toliko da se čokolada može otopiti). Zagrijanom vrhnju dodati čokoladu istrganu na kockice i miješati sve dok se čokolada u potpunost ne otopi. 

Kad se čokolada otopi dodati jednu žlicu maslaca. Ganache prelijati preko kolača i sve zajedno staviti u hladnjak na minimalno dva sata da se ganache stisne. 
 
Izvor, foto: coolinarika/Karoliina




Povezani sadržaj