Prije svega, imajući na umu sastojke koje najviše voli, pripremimo joj ukusnu kombinaciju okusa koja će pokazati kako kava jelu može dati iznenađujuću dubinu i bogatstvo. Lavazzini stručnjaci za kavu iz Lavazzinog Centra za obuku u Torinu pokazat će vam kako jednostavno možete iskoristiti svoju omiljenu kavu kako biste svojoj mami pripremili poseban doručak.
Ako je vaša mama sofisticirani tip osobe, pokušajte pripremiti jednostavan i malen doručak koji oslikava raskošnu sliku bečke elegancije sa svakim gutljajem.
Bečka kava
Priprema:
- Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu.
- Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag.
- Pospite čokoladnim mrvicama.
- Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.
Sastojci:
- 40ml (1 šalica) produženog espressa ili mocha kave
- 25g šlaga
- 2g čokoladnih mrvica
- 10g čokoladnog sirupa
* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto.
A zatim je impresionirajtezdravim i ukusnim jelom koje će joj se zasigurno svidjeti.
Kruh od Kamut horasanske pšenice s okusom kave poslužen s kandiranom domaćom slaninom
Priprema:
- Otopite kvasac i šećer u mlakoj vodi.
- Prosijite dvije vrste brašna.
- Zamijesite smjesu od pola brašna s vodom i kavom te tijestu dodajte sol.
- Zatim dodajte ostatak brašna i nastavite mijesiti oko 20 minuta.
- Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se digne na sobnoj temperaturi sve dok ne udvostruči volumen (oko 3 sata).
- Obložite lim za pečenje papirom za pečenje te pospite dno kukuruznim brašnom kako se kruh ne bi zalijepio.
- Izvadite tijesto iz zdjele, malo promijesite, izrežite na 3 dijela i stavite ih u lim za pečenje.
- Pokrijte lim za pečenje prozirnom folijom i pustite da se tijesto diže na sobnoj temperaturi još 2 sata, sve dok se ne udvostruči.
- Nakon što se tijesto digne, stavite ga u pećnicu uz posudu punu vode i pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
- Pospite kriške slanine šećerom od šećerne trske i pecite ih u mikrovalnoj pećnici ili konvencionalnoj pećnicu koristeći način rada roštilja 1-1,5 minutu.
Sastojci:
- 1,5 šalica hladne kuhane kave (čiste, bez dodane vode)
- 2 žlice vode
- 2 žličice kave u prahu
- 1 šalica brašna
- 1 šalica Kamut brašna od horasanske pšenice
- 1 žličica šećera
- 3 žličice soli
- 3 žličice kvasca
- 2 komada slanine (za 1 porciju)
* Kamut je registrirani zaštitni znak treće strane bez ikakve poveznice s Luigi Lavazza S.p.A.
* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Rossa.
A ako vaša mama više voli tradicionalne recepte, odaberite dva sastojka za koja ne bi očekivala da će ih naći zajedno u jutarnjoj poslastici i pripremite joj Kolač spajajući kokos i ječam.
Priprema:
- Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko 2 sata prije nego što budete spremni početi.
- Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno skvascemi bademovim brašnom. To će rezultirati još laganijim i prozračnijim tijestom.
- Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo,kako se ne bi stvorile grudice.
- Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu.
- Napunite namazane kalupe.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 185°45 minuta.
Sastojci:
- 150g omekšanog maslaca
- 185g šećera
- 150g jaja
- 50g žumanjka
- 225g kokosovog brašna
- 75g mlijeka
- 50ml ječma
- 200g običnog brašna
- 50g bademovog brašna
- 22g kvasca
* Isprobajte ovaj recept sLavazza Qualità Oro.
Na kraju, ponudite joj jedinstvenu recepturu talijanske kave sa slatkom notom čokolade kako bi buđenje bilo još posebnije.
Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za energičan početak dana!
Priprema:
- Skuhajte espresso u maloj staklenoj čaši.
- Dodajte mrvice tamne čokolade.
- Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.
- Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka.
- Još jednom pospite kakaom u prahu.
Sastojci:
- 1 espresso
- 1 mrvice tamne čokolade
- gorki kakao prah
- tamni papar
- vruće mlijeko
* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto.
Savjetujemo vam da obratite pažnju na detalje: nemojte svojoj mami poslužiti nešto što joj se ne sviđa, pokušajte se prisjetiti njenog ukusa i pripremiti njezina omiljena jela.
Osim toga, neka to bude užitak i za oči. Poslužite sve delicije koje ste pripremili na lijepom pladnju u službi najljepših jela i pribora za jelo koje imate. Završite pripremu malom vazom s njoj posvećenim cvijećem.
Prekrasan način da zajedno lijepo započnete Majčin dan.