Objavljeno 09.05.2018.

Iznenadite majku za Majčin dan i pripremite joj savršen doručak uz Lavazza recepte!

Doručak u krevetu intimnog i neočekivanog stila najbolji je način proslave Majčinog dana od samog jutra. Prije nego što se probudi, otiđite u kuhinju i pripremite jela koja ona neće moći zaboraviti.

Prije svega, imajući na umu sastojke koje najviše voli, pripremimo joj ukusnu kombinaciju okusa koja će pokazati kako kava jelu može dati iznenađujuću dubinu i bogatstvo. Lavazzini stručnjaci za kavu iz Lavazzinog Centra za obuku u Torinu pokazat će vam kako jednostavno možete iskoristiti svoju omiljenu kavu kako biste svojoj mami pripremili poseban doručak.

Ako je vaša mama sofisticirani tip osobe, pokušajte pripremiti jednostavan i malen doručak koji oslikava raskošnu sliku bečke elegancije sa svakim gutljajem.

Bečka kava

Priprema:
- Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu.
- Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag.
- Pospite čokoladnim mrvicama.
- Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.

Sastojci:
- 40ml (1 šalica) produženog espressa ili mocha kave
- 25g šlaga
- 2g čokoladnih mrvica
- 10g čokoladnog sirupa

* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto.

A zatim je impresionirajtezdravim i ukusnim jelom koje će joj se zasigurno svidjeti.

Kruh od Kamut horasanske pšenice s okusom kave poslužen s kandiranom domaćom slaninom

Priprema:
- Otopite kvasac i šećer u mlakoj vodi.
- Prosijite dvije vrste brašna. 
- Zamijesite smjesu od pola brašna s vodom i kavom te tijestu dodajte sol.
- Zatim dodajte ostatak brašna i nastavite mijesiti oko 20 minuta.
- Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se digne na sobnoj temperaturi sve dok ne udvostruči volumen (oko 3 sata).
- Obložite lim za pečenje papirom za pečenje te pospite dno kukuruznim brašnom kako se kruh ne bi zalijepio.
- Izvadite tijesto iz zdjele, malo promijesite, izrežite na 3 dijela i stavite ih u lim za pečenje.
- Pokrijte lim za pečenje prozirnom folijom i pustite da se tijesto diže na sobnoj temperaturi još 2 sata, sve dok se ne udvostruči. 
- Nakon što se tijesto digne, stavite ga u pećnicu uz posudu punu vode i pecite na 200°C oko 20-25 minuta.
- Pospite kriške slanine šećerom od šećerne trske i pecite ih u mikrovalnoj pećnici ili konvencionalnoj pećnicu koristeći način rada roštilja 1-1,5 minutu.
 
Sastojci:
- 1,5 šalica hladne kuhane kave (čiste, bez dodane vode)
- 2 žlice vode
- 2 žličice kave u prahu
- 1 šalica brašna
- 1 šalica Kamut brašna od horasanske pšenice
- 1 žličica šećera
- 3 žličice soli
- 3 žličice kvasca
- 2 komada slanine (za 1 porciju)

* Kamut je registrirani zaštitni znak treće strane bez ikakve poveznice s Luigi Lavazza S.p.A.

* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Qualità Rossa.

A ako vaša mama više voli tradicionalne recepte, odaberite dva sastojka za koja ne bi očekivala da će ih naći zajedno u jutarnjoj poslastici i pripremite joj Kolač spajajući kokos i ječam.

Priprema:
- Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko 2 sata prije nego što budete spremni početi.
- Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno skvascemi bademovim brašnom. To će rezultirati još laganijim i prozračnijim tijestom.
- Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. 
- Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo,kako se ne bi stvorile grudice.
- Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu.
- Napunite namazane kalupe. 
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 185°45 minuta.

Sastojci:
- 150g omekšanog maslaca
- 185g šećera
- 150g jaja
- 50g žumanjka
- 225g kokosovog brašna
- 75g mlijeka
- 50ml ječma
- 200g običnog brašna
- 50g bademovog brašna
- 22g kvasca

* Isprobajte ovaj recept sLavazza Qualità Oro.

Na kraju, ponudite joj jedinstvenu recepturu talijanske kave sa slatkom notom čokolade kako bi buđenje bilo još posebnije.

Marocchino Fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za energičan početak dana!

Priprema:
- Skuhajte espresso u maloj staklenoj čaši.
- Dodajte mrvice tamne čokolade.
- Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.
- Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka.
- Još jednom pospite kakaom u prahu.

Sastojci:
- 1 espresso
- 1 mrvice tamne čokolade
- gorki kakao prah
- tamni papar
- vruće mlijeko

* Isprobajte ovaj recept s Lavazza Crema e Gusto.

Savjetujemo vam da obratite pažnju na detalje: nemojte svojoj mami poslužiti nešto što joj se ne sviđa, pokušajte se prisjetiti njenog ukusa i pripremiti njezina omiljena jela.

Osim toga, neka to bude užitak i za oči. Poslužite sve delicije koje ste pripremili na lijepom pladnju u službi najljepših jela i pribora za jelo koje imate. Završite pripremu malom vazom s njoj posvećenim cvijećem.

Prekrasan način da zajedno lijepo započnete Majčin dan.

PR članak





Povezani sadržaj



Komentiraj




Popularno na blogu