Sastojci
Podloga:
300 gr mljevenog keksa
2 žlice šećera
180 gr margarina
Bijela krema:
500 ml slatkog vrhnja
400 ml tekuće jogurta
5 žlica šećera u prahu
20 gr mljevene želatine
Crvena krema:
100 gr šumskog voća
2 preljev za torte
350 ml vode
Priprema
- Margarin otopite i sjedinite sa keksom i šećerom. Utisnite u kalup.
- Želatinu natopite po uputama sa vrećice.
- Tekući jogurt izmiješajte sa šećerom.
- Slatko vrhnje dobro izradite.
- Želatinu otopite sa malo jogurta i izmiješajte sa ostatkom.
- Dodajte jogurt u slatko vrhnje i rasporedite po keks podlozi.
- Od 350 ml vode odvojite koliko treba da se razmuti preljev. Ostatak stavite sa voćem. Pred vrenje skinite s vatre i izmiksajte/izblendajte. Vratite da prokuha.
- Skuhajte preljev. Kad se malo prohladi rasporediti po bijeloj kremi.