Objavljeno 09.11.2016.

Idealan lagani kolač sa šumskim voćem koji se ne peče

Lagan i osvježavajuć kolač sa šumskim voćem idealan je jer se ne peče, a uz to toliko je ukusan da nestaje u trenu.


Sastojci 

Podloga:
300 gr mljevenog keksa
2 žlice šećera 
180 gr margarina

Bijela krema:
500 ml slatkog vrhnja
400 ml tekuće jogurta
5 žlica šećera u prahu
20 gr mljevene želatine

Crvena krema:
100 gr šumskog voća
2 preljev za torte
350 ml vode

Priprema

- Margarin otopite i sjedinite sa keksom i šećerom. Utisnite u kalup. 
- Želatinu natopite po uputama sa vrećice. 
- Tekući jogurt izmiješajte sa šećerom. 
- Slatko vrhnje dobro izradite. 
- Želatinu otopite sa malo jogurta i izmiješajte sa ostatkom. 
- Dodajte jogurt u slatko vrhnje i rasporedite po keks podlozi. 
-  Od 350 ml vode odvojite koliko treba da se razmuti preljev. Ostatak stavite sa voćem. Pred vrenje skinite s vatre i izmiksajte/izblendajte. Vratite da prokuha.
- Skuhajte preljev. Kad se malo prohladi rasporediti po bijeloj kremi. 

Izvor, foto: coolinarika/Ana96




Povezani sadržaj