Objavljeno 15.01.2020.

Hrskavi gratinirani krumpir

Tanko narezani krumpir pečen u pećnici s kremastim umakom od češnjaka i preliven sirom te savršeno hrskavo zapečen, postat će vaše omiljeno jelo od krumpira.


Sastojci:

- 1 kg mladog krumpira
- 180 ml slatkog vrhnja
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- 30 dag topljenog sira
- sol, vegeta, papar
- maslac

Priprema:

- U posudi na laganoj vatri zagrijati vrhnje i protisnuti češnjak, dodati ostale začine i kuhati pet minuta.
- Krumpir tanko narezati na ploške.
- Posudu za pečenje premazati maslacem, kriške krumpira slagati u spiralnom uzorku, tako da svaki sljedeći red prekrije pola prethodnog.
- Smjesu od vrhnja preliti preko krumpira.
- Peći u pećnici sat vremena.
- Izvaditi posudu i krumpir prekriti naribanim sirom i vratite u pećnicu 5 minuta da se sir rastopi.


Foto: instagram
A.Đ.




Povezani sadržaj