Objavljeno 16.09.2016.

Hladni desert od riže s čokoladnim preljevom

Ukoliko volite rižu, točnije deserte u kombinaciji s rižom, onda bi vas se ovaj mogao jako svidjeti. Hladni desert od riže u kombinaciji s preljevom od čokolada mogao bi postati vaš izbor.


Sastojci:

100 g riže
4 dl mlijeka
ribana korica 1 naranče ili limuna
1 vrećica burbon vanile
80 g šećera
2 dl tučenog slatkog vrhnja
1/2 vrećica mljevene želatine
1 žlica ruma

Za čoko umak:
100g čokolade za kuhanje
1/2dl vode
mala žličica margarina
1 žlica ruma

Priprema

Rižu, ribanu koricu naranče ili limuna kuhajte u mlijeku sa 1 vrećicom burbon vanile, na laganoj vatri. Kada riža upije mlijeko, dodajte šećer, maknite lonac s vatre i rižu prohladite.

Želatinu rastopite u 2 žlice hladne vode, lagano je dodajte riži, a zatim dodajte i rum. Tek kada je riža dobro ohlađena umješajte tučeno slatko vrhnje. Smjesu istresite u duži, a uži kalup, koji ste prethodno postavili s prozirnom folijom ili servirajte u više manjih kalupa i stavite u zamrzivač najmanje 2 sata.

Za čoko umak otpite sve sastojke na pari te ohlađeni desert prelite čokoladom i poslužite uz svježe voće: banane, jagode...

Izvor, foto: coolinarika.com/nelyca




Povezani sadržaj