100 g riže
4 dl mlijeka
ribana korica 1 naranče ili limuna
1 vrećica burbon vanile
80 g šećera
2 dl tučenog slatkog vrhnja
1/2 vrećica mljevene želatine
1 žlica ruma
Za čoko umak:
100g čokolade za kuhanje
1/2dl vode
mala žličica margarina
1 žlica ruma
Priprema
Rižu, ribanu koricu naranče ili limuna kuhajte u mlijeku sa 1 vrećicom burbon vanile, na laganoj vatri. Kada riža upije mlijeko, dodajte šećer, maknite lonac s vatre i rižu prohladite.
Želatinu rastopite u 2 žlice hladne vode, lagano je dodajte riži, a zatim dodajte i rum. Tek kada je riža dobro ohlađena umješajte tučeno slatko vrhnje. Smjesu istresite u duži, a uži kalup, koji ste prethodno postavili s prozirnom folijom ili servirajte u više manjih kalupa i stavite u zamrzivač najmanje 2 sata.
Za čoko umak otpite sve sastojke na pari te ohlađeni desert prelite čokoladom i poslužite uz svježe voće: banane, jagode...